Блог|May 5, 2016

ШТО НЀ МОТИВИРА – или „КОУЧИНГ МЕНАЏМЕНТ“

Доколку сте, или некогаш сте биле дел од една поголема компанија или корпорација, сигурно одблиску ја познавате хиерархиската структура на работење. Најчесто, на менаџе...

Блог|January 22, 2016

Како да креирате позитивна работна атмосфера?

Зошто атмосферата на вашето работно место не е добра и како да го поправите тоа? Секојдневно се соочуваме со  проблеми кои го убиваат моралот на работното место. Праксата за ...

Блог|October 12, 2015

Преку коучинг до успешен менаџер во 7 чекори

Преку коучинг до успешен менаџер во 7 чекори Многу  работодавачи,  еднаш годишно со своите вработени прават ревизија на тоа што е сработено. Во тој период се прават извештаи за...

Блог|September 28, 2015

Научете кога да бидете коуч, a кога менаџер

Очигледно улогите и одговорностите на бејзбол менаџерот и на тренерот за кошарка се поклопуваат. Додека бејзбол менаџерот се фокусира на авторитет и делегирање, кошаркарскиот тренер работи...

Блог|September 4, 2015

Дали сте свој сопствен саботер или навивач? Теоријата за стравот од успех

Дали знаевте дека Дастин Хофман е коавтор на филмот Крамер против Крамер од 1979 година. Не? Тоа не е изненадување. Тоа беше добро чувана тајна со години. Всушност, актеро...

Untitled-4
Блог|April 2, 2015

Коучинг – Методологија која го освојува светот

Верувам сте слушнале како во Вашето опкружување се говорело за “коучинг” како нечие туѓо искуство, некаде далеку од тука. Можеби сте го сретнале поимот сосема случајно во некое од изданијата на For...